GDPR adatkezelés
Cookie kezelés

GDPR adatkezelés

Kascsák Ármin e.v. adatkezelőként az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelet (679/2016 sz. rendelet, a továbbiakban: GDPR) 13. cikke alapján az alábbi kötelező tájékoztatást adom:

Az Adatkezelő adatai:
Név: Kascsák Ármin egyéni vállalkozó

Adószám: 68087463-1-33

Székhely: Szigetszentmiklós, 2310, Határ út 21.

Weblapwww.masszazserted.hu

Kapcsolattartás:

Tel.:06203223219

E-mailkascsak.armin @ g mail. com

Adatvédelmi Tisztviselő: az adatkezelő a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére
Adatvédelmi kérelmek: amennyiben bármilyen kérése vagy kérdése van az adatkezeléssel kapcsolatban, kérdését felteheti telefonon,  e-mail-en vagy postai úton a fent megjelölt címre és névre elküldheti. Válaszomat 30 napon belül küldöm az Ön által kért címre.
Adatfeldolgozás: adatfeldolgozó igénybevétele nem történik
Külföldi adattovábbítás: nem történik külföldre továbbítás

  1. Adakezelési célok
    Masszázs és fizikai közérzetet javító szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, a szolgáltatást igénybe vevőinek adatait jogi kötelezettség teljesítése, ügyfélkapcsolat fenntartása, hírlevél küldése céljából kezelem
  2. Jogalapok az Ön személyes adatainak felhasználáshoz
    Az Ön személyes adatainak használatát az alábbiak alapozzák, meg mint jogalapok:
    a) Az Ön személyes adatának használata ( név, cím ) ahhoz szükséges, hogy a számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát állíthassak ki, ha Ön ezt kéri. Jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont
  3. b) Telefonszámára, nevére az időpont egyeztetése miatt van szükség  Jogalap: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont. Hozzájárulását a telefonszám és neve megadásával adja meg. Amennyiben ezeket nem adja meg, a szolgáltatást nem tudja igénybe venni.
  4. c) Neve és e-mail címe – amennyiben ehhez írásban hozzájárult a masszázs előtti nyilatkozat kitöltésével, vagy e.mailen feliratkozott hírlevél küldésére- hírlevél küldése miatt szükséges. A hírlevél akciókat, illetve egyéb információkat tartalmaz szolgáltatásaimról.

d.) Lakcímére -amennyiben ehhez írásban hozzájárult a nyilatkozat kitöltésével- postai úton küldök marketing célú információkat.

3.Az adatkezelés időtartama
A számlákat jogi kötelezettség által meghatározott időpontig őrzöm meg.
A kapcsolattartás céljából megadott adatokat kérésére törlöm, vagy az utólsó találkozásunk óta eltelt egy év múlva törlöm.

  1. Érintett jogok
    A személyes adataival kapcsolatban Önnek a jogszabályban meghatározott jogai vannak. Amennyiben ezekhez kapcsolódóan további információt szeretne kapni vagy bármelyikkel élni kíván, bármikor kapcsolatba léphet velem.
    Érintetti jogok:
    a)    hozzáférés, az Önre vonatkozó, általam kezelt adathoz;
    b)    amennyiben egy adat elavult vagy helytelen, ennek kiigazítása;
    c)    az Önre vonatkozó általam kezelt adat törlése, ez a jog kizárólag a kapcsolattartási adatokra vonatkozik;
    d)    az adat kezelésének korlátozása;
    e)    az Ön személyes adatának direkt marketing célokra való használatának megtiltása;
    f)     személyes adatainak harmadik személy szolgáltató számára történő átadása, vagy ennek megtiltása;
    g)    bármely Önre vonatkozó, általam kezelt személyes adatról másolat adása;
    h)    tiltakozás a személyes adatok általam történő használata ellen.
  2. Jogorvoslati tájékoztatás
    Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) ugyfelszolgalat@naih.hu.
    Bírósági út: az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

 

TevékenységKezelt adatokAdakezelési célAdatkezelési jogalapAdattovábbításTárolás helye és ideje
Számviteli bizonylat kiállításaNévLakcím

(adószám)

számla kiállítása szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóanGDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontNAV feléSzékhelyen, zárható helyen  Legalább 8 év
Számviteli, könyvelési tevékenységNévLakcím
(adószám)
számla kiállítása szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, mérleg készítésGDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont Könyvelő feléKönyvelőnél, Legalább 8 év
Kapcsolattartási adatokKeresztnévTelefonszámIdőpont egyeztetés, változtatásGDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontNem történikBiztonsági mentéssel elvégezve zárható helyenaz üzleti kapcsolat fennállását követő egy év –  -írásban bármikor kérhető a törlés

 

GDPR

 

 

 

 

Sütikezelési szabályzat

Én is (Ármin masszázsérted) – akárcsak a legtöbb cég – sütiket használok weboldalamon.

Ahhoz, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjam megjeleníteni neked az oldalt, el kell tárolnom bizonyos adatokat arra vonatkozóan, hogy te hogyan használod a weboldalamat. Ez apró szövegfájlok, úgynevezett sütik segítségével történik.

Mi az a süti?

A „sütik” rövid adatfájlok, melyeket a meglátogatott honlap helyez el a felhasználó számítógépén, a felhasználó engedélyével. A cookie célja, hogy az adott infokommunikációs, internetes szolgáltatást megkönynyítse, kényelmesebbé tegye. A sütik az általad használt számítógépre vagy egyéb eszközre töltődnek le egy webszerverről. Az webes böngésződ ezután minden egyes későbbi látogatás alkalmával visszaküldi ezeket a sütiket a weboldalnak, így az felismer, és megjegyzi a beállításaid (például a felhasználói preferenciákat). Számos fajtája létezik, de általában két nagy csoportba sorolhatóak. Az egyik az ideiglenes cookie, amelyet a honlap csak egy adott munkamenet során helyez el a felhasználó eszközén, a másik fajtája az állandó cookie, amely addig a számítógépen marad, amíg a felhasználó le nem törli azt.

www.masszazserted.hu milyen sütiket és mire használ?

Az oldalamon használt sütiket a következő kategóriákba sorolom:

1. Feltétlenül szükséges sütik
Ezek a sütik a weboldalam és az egyes szolgáltatások működéséhez elengedhetetlenek. Szükségesek a honlapom böngészéshez, funkcióinak használatához és az oldalon elvégzett műveletek megjegyzéséhez.  Ezek a sütik mindig csak az adott látogatás alatt érvényesek, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépről.
2. Teljesítmény méréséhez szükséges sütik
Weboldalamat folyamatosan szeretném fejleszteni és javítani látogatóim számára: ezek a sütik ezt a célt szolgálják azzal, hogy általuk weboldalam működését tudom elemezni.
Hogyan?
A Google Analytics sütikkel információt gyűjtök weboldalam használatáról, pl. a látogató melyik oldalt nézte meg, hova kattintott, hány oldalt keresett meg, milyen hosszú volt az egyes megtekintések ideje, milyen hibaüzenetekkel találkozott stb. Fontos, hogy ezek a sütik nem tudják – és nem is akarják – konkrétan beazonosítani a látogatókat (az éppen használt IP címet is csak részben rögzítik). További információt itt olvashat róluk.
3. Funkcionális sütik
Megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a weboldal használatát: pl. a website emlékezni fog rá, hogy elfogadta-e már valaha itt a sütik használatát.

Böngészők beállításai

A weboldalak megfelelő működése érdekében a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket.
A legtöbb böngésző segítségével megtekintheted, hogy milyen sütik aktívak a számítógépeden, egyesével törölheted azokat, illetve egy adott oldal vagy az összes weboldal sütijeit letilthatod. Felhívom a figyelmed, hogy ha az összes sütit törlöd, akkor a weboldalon korábban megadott beállítások elvesznek, így az is, ha korábban jelezted, hogy nem engedélyezed a sütik használatát, hiszen ehhez is egyfajta sütit kell használni. Ha bővebb tájékoztatást szeretnél kapni arról, hogy a böngészők beállításainak módosításával hogyan tilthatod le a sütiket, látogass el a http://www.aboutcookies.org/ és a http://www.cookiecentral.com/faq/ címre.

Mik azok a harmadik feles sütik?

Oldalainkon más weboldalak linkjeit vagy ikonjait is megtalálod – pl. Facebook Like gomb, YouTube videó linkje, Twitter-oldal ikonja stb. –, melyek az adott oldalra irányítanak. Ezek az oldalak is sütiket használnak, amelyekre a vonatkozó szabályokat az adott oldalakon találod. Én nem ellenőrzöm harmadik felek oldalait, és nem vagyok felelős más külső weboldalak tartalmáért.
Harmadik feles süti az is, amiket hirdetőpartnereimtől kapok (pl. Google AdWords), hogy kampányaim sikerességét mérhessem velük. Ezeket csak bizonyos aloldalak látogatásakor küldjük el a számítógépedre, és csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk velük.
Weblapom a Google AdWords remarketing sütijeit is használja, hogy a látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó oldalakon is a számukra érdekes hirdetésekkel érje el. Ezeket a sütiket a Google hirdetési beállítások kezelőjében tilthatod le, ahol a Google hirdetésekkel kapcsolatos adatvédelmi irányelveiről is olvashatsz.

Hogyan értesítem a látogatókat, és hogyan kérem a hozzájárulásukat?

Első látogatáskor a honlapomon, a képernyő alsó részén felugrik egy felirat arról, hogy azt itt megismerhető sütiket használim, illetve egy link, amely ehhez a tájékoztatóhoz vezet.

Hogyan ellenőrizheted / törölheted / távolíthatod el a sütiket?

A weboldalak megfelelő működése érdekében a legtöbb böngésző automatikusan elfogadja a sütiket.
Fontos tudnia, hogy ha néhány vagy az összes süti tiltása/eltávolítása mellett dönt – amit a böngésződ beállításai között bármikor megtehetsz –, az megváltoztathatja a weboldal működését, ami a számítógépe többi felhasználóját is érinteni fogja.

A legnépszerűbb böngészők sütikkel kapcsolatos beállításairól az alábbi linkeken olvashatsz:
Google ChromeFirefoxSafari
Microsoft Internet Explorer 8Microsoft Internet Explorer 9Microsoft Internet Explorer 10;Microsoft Internet Explorer 11;
Vannak olyan böngészők is, amik a biztonsági szintek állításával teszik lehetővé a sütik korlátozását.

További információk a sütikkel kapcsolatban:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság: http://www.naih.hu
Általános tájékoztató: http://hu.wikipedia.org/wiki/HTTP-süti